Trapsegmenten controleren

Het controleren van alle trap segmenten. Kijk goed of er een stuk van de trap is verbogen na verloop van tijd, of enkele punten van de trap niet meer in goede staat zijn. Losse of versleten segmenten van de trap moeten worden vervangen door een nieuw stuk. Als het niet mogelijk is om toegang tot de onderkant van de trap te krijgen, is er een andere manier om het probleem te bevestigen.

 

Door de schroeven beneden van het loopvlak beter aan te draaien kan al een veel betere resultaat bereikt worden. Deze kunt u bereiken door de pakking van de trede los te maken.

 

Leuningen van uw trap

[singlepic id=171 w=320 h=240 float=left]Kijk ook of de leuningen loszitten of dat er balustrades beschadigd zijn. De leuningen zijn ook een gevaar voor houten trappen. Neem daarom snel en adequaat maatregelen om ernstige schade aan de trap te voorkomen. Als er kleine gaten of openingen in de trapleuning zitten, kunt u gewoon eenvoudig lijm toevoegen in de kloof of spleet en met goed klemmen ze bij elkaar te brengen. Bijvoorbeeld hoe ver uw railings uit elkaar behoren te staan. Als de railings te ver uit elkaar staan kunnen kinderen vast komen te zitten met het hoofd.

 

Aangezien de trap treden worden blootgesteld aan intensief fysiek gebruik wordt de handleuning ook vaak gebruikt. Hout heeft weinig schade in verloop van tijd maar leuningen worden nou eenmaal vaak gemaakt van metaal of andere soorten materialen. Daardoor betreft het een andere type renovatie dan bij een gehele nieuwe trapbekleding. Gebruik een stokje van gelijke lengte als de scheren of openingen groot zijn. Mocht de schade onherstelbaar zijn en een vervangen wenselijk zijn kunt eenvoudig en geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

We denken graag met u mee en lopen ook de opties om uw trap te renoveren even na. Het vervangen van uw trap balustrade of leuning is een moeilijke bezigheid. Het plaatsen van nieuw hout of aluminium is daarbij de beste optie voor een bestaande trap.